garbugli0

Let me introduce you Garbugli0!

Today it’s been the first Garbugli0′ s official day here in Istanbul.

Thanks to Mehmet, his çok iyi organic ingredients and his friends so kind and welcoming Garbugli0 had the opportunity to cook tasty and wholesome Lasagna (or according to turkish pronunciation ‘Lazanya‘!) in the Ferik öy Organik Pasar ı,, offering it as a gift to regulars. The pasar is very nice: every saturday morning you can easily find fresh vegetables, fruit, bread, flour and eggs, yogurt, cakes, nice gözleme and also cosmetics… of course, organic!

During this full and delicious morning, someone’s curiosity asked me just few questions to explain who’s Garbugli0.

Garbugli0 o ne?

Garbugli0 is the italian word for keşmekeş. In english it sounds like tangle.

Imagine a kitchen where you can find cuisine tools, drawing pencils, colours and spices. Everything is melt and a simple sheet of paper can become tasty lasagna. For someone (like my mom), disorder represents just disorder. I believe that pushing and melting different things together something interesting can happen. It’s like the Universe, just before the Big Bang.

Keşmekeş could be fertile, fruitful.

Bu bir keşmekeş. 

Garbugli0 kim ne?

Garbugli0 is made by Eleonora and Fronza, but unfortunately in Istanbul there’s just Eleonora. (Fronza prefers living in the Western roman empire Capital.)

Ne iş yapıyorsun?

From Pazartesi to Cuma Eleonora is an architect, here in Istanbul working in an architectural office. But, for dinner and in the weekend, Eleonora wears very comfortably the apron of  evdeki italyan aşçı.

italyan_asci

Evdeki italyan aşçı ne?

Misafirlerinizi İtalyan yemegi ile ağirlamak istiyorsunuz ama nasıl pişireceğinizi bilmiyor musunuz? Belki Garbugli0 aradığınız cevap olabilir! Zengin menü ve  en iyi kalite malzemeyle yapılmış İtalyan yemekleri hazırlanır.

Would you like to invite your guests for a special italian dinner at home, but you don’t know how to do it?! Garbugli0 could be the right answer to your trouble! Rich menù and good quality ingredients at home!

In the next days, there’ll be more informations about menu’, but if you have some questions, feel free to ask! I’ll be glad to make you happy.

Btw. Qualche riflessione a caldo.
Preparare 1,5 kg di pasta fresca all’uovo non è stato per niente facile. Controllare ogni minimo dettaglio per una lasagna con la L è stato una fatica (faccio parafrasi della signora dell’amgas!).
Ma  le soddisfazioni non son mancate.

Tanti i çok güzel, che significano ‘molto buono’,

due o tre ‘super!
Francois, cuciniero viaggiatore, m’ha detto: “la cosa soprendente è che sei riuscita a dare un sapore italiano usando ingredienti turchi!”
ma tra tutti una delle frasi più belle è ‘eline sağlık’
che è un augurio del tipo ‘salute alle tue mani’.
ogni volta che me lo dicono mi emoziono, e oggi finalmente ho imparato a rispondere

afiyet olsun.

 

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Questa voce è stata scritta da StesaConDitaInForno e pubblicata il novembre 17, 2012 su 11:38 pm. È archiviata in English posts!, Istanbul'da con tag , , , , , , , , , , , , , , , . Aggiungi il permalink ai segnalibri. Segui tutti i commenti qui con il feed RSS di questo articolo.

4 pensieri su “Let me introduce you Garbugli0!

  1. Vildan in ha detto:

    ne güzel! …:-) başarılar ve kolaylıklar dilerim! en kısa zamanda Lazanya’nın da tadına bakmak isterim, sevgiler,

    che bello! ..I wish you a great success..e voglio mangiare la tua lasagna a presto, cara,

  2. Giuda in ha detto:

    come dire, ti stai facendo conoscere pure là! Mi sta venendo il prurito alle mani: potrei anche considerare di farmelo passare pigiando i polpastrelli sulla tastiera per andare su skyscanner…
    Intanto una cosa molto molto molto importante: vedi di far sparire accenti ed apostrofi dai paraggi della “u” di “menu” 😛

...e commenta sù!!

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